Onwijs lekker IJs! Opscheppen is onze specialiteit!

Hoe het allemaal begon

Robin Alting , eigenaar van DE IJssalon begon zijn loopbaan niet direct met IJs. Bij zijn ouders in de banketbakkerij werd de basis gelegd voor zijn latere succes. Een van de belangrijkste dingen aldus zijn vader is nooit concessies te doen aan de smaak, probeer het zo lekker mogelijk te maken!

Zijn persoonlijke voorkeur voor IJs kwam later aan bod. Na diverse stages bij goede IJssalons en IJsopleidingen in Nederland en België werd het tijd om de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Aan de banketbakkerij in Ridderkerk werd in 1997een IJssalon toegevoegd.

Na veel vallen en opstaan besloot Alting om in Rotterdam-Crooswijk een IJssalon over te nemen om vervolgens in 2000 op de Meent een nieuwe vestiging er bij te openen. Na een moeilijke periode keerde het tij in 2004. Toen werd de Oscar voor het IJs uitgereikt " de Gouden IJsspatel". In 2006 werd De IJssalon in Rotterdam wederom uitgeroepen tot 'makers van het lekkerste IJs van Nederland' Toen was er geen houden meer aan. Van heinde en verre komen ze nog steeds om van dit lekkers te genieten met als gevolg lange rijen op zomerse dagen.

Onwijs lekker IJs!

Dat in De IJssalon dagelijks met passie en liefde IJs gedraaid wordt zal niemand verbazen. Dat daar IJsbereiders aan het werk zijn die sinds jaar en dag de klappen van de zweep kennen ook niet. Maar wat vooral de kwaliteit van het ijs bepaald is de keuze  van de diverse grondstoffen.

Welke soort vanille kiezen we, welke hazelnoten en hoe branden we deze, wat voor soort chocolade en wat te denken van al dat lekkere fruit....Daar heeft Alting in de loop der jaren een neus voor ontwikkeld. Je kan zeggen dat zijn IJs sinds de jaren negentig heel anders smaakt dan nu, smaak evalueert . In de loop der tijd groeien vakmanschap en kennis wat de smaak en structuur van het IJs ten goede is gekomen.